onsdag 8 april 2015

Köksleverensen

Tjohoo!! En stor lastbil rullar in på gården och jag vet vad som finns där i... MITT KÖK! Äntligen är det här. Nu ska det bara byggas ihop...Bygga ihop kök kan väl också vara som att bygga lego och det är ju kul, det gäller ju som sagt var att läsa beskrivningarna, för man vill ju inte ha en massa bitar kvar som man inte vet var de ska sitta.
Ikeaköket i lådor
Nu håller vi på att sätta upp taklister och fönsterfoder, sen blir det tapetsering och köksbygge! Badrummet på övervåningen är också på gång. Flytspacklingen är klar och mattan är beställd.

Påskhelgen swishade förbi med en massa härligt folk på besök. Vi hade premiärgrillning, både kolbullar, korv och hamburgare grillades. Å självklart lektes det en del. Vi spelade fotboll, kastade kubb och dottern Klara skulle bestämt ha äggkastning, vilket resulterade i mycket skratt och tvätt av jacka. Men skoj hade vi! 
Påskmat åt vi också såklart...
Vårt traditionella påskbord
Syskonen Brodin och Lea i bakgrunden
Den årliga fotbollsmatchen. Brodin - "de andra"
Vardagsreceptet!
Tacopaj

Tacopaj 
Pajdeg:
100 g margarin
3 dl mjöl
3 msk vatten
Förgrädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader.
Fyllning:
500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
Fräs köttfärsen och tillsätt kryddmixen och vattnet.
Grovhacka 1 gul lök och 1 paprika, låt detta fräsa med i köttfärsen.
Lägg blandningen i pajskalet och häll på en burk majs. Bred över 1 burk med créme fraiche och skiva över tomater, salta och peppra. Strö över riven ost och grädda i ytterligare 15 minuter till, servera med en god sallad till.