torsdag 5 december 2013

Pulled pork

God morgon därute!

Ja, när man bor här ute på landet får man tydligen råttor på köpet...därför har sambon gillrat fällor lite här och där. I morse när jag hade vaknat till liv, ätit frukost i lugn och ro, då ringer Peter och berättar att en fälla har försvunnit!!
- Ok, den kan alltså vara var som helst, frågar jag.
-Ja, svarar Peter, du kan börja med att kolla bakom bakugnen...
Mina tankar vandrar snabbt iväg till julaftonsmorgon då det är tänkt att vi ska äta julgröt  här på morgonen...
- Ja, men det här kan ju bli kul, fortsätter jag. Det kan alltså lukta dö råtta när vi ska äta julfrukost?!
Hjälp! var börjar man liksom att leta??!!
 Jag sätter på mig pannlampan, för nu ska jag hitta den lilla smitaren. Jag "dyker" bakom muren och på vägen möter jag en sträng av råttskit.
-Ha! Jag är honom på spåren!!! Men ser jag honom? NÄÄJ!!
Jaha.. vad gör man? Jo, ni ska vi sätta snöre på resten av fällorna och kanske till och med en lite julbjällra. Lite julstämning ska man väl få, när man sitter och äter sin julgröt och råttorna springer som dom vill!! Ok, råttorna får gärna leva, men inte där jag bor...

Nu till något helt annat...
Till er som inte hunnit göra Pulled Pork, gör det. Det kommer nog att bli Sveriges nya tacos. Hjälp vad gott och enkelt att göra! Enkelhet med lite finess, det är jag det.
Här är ett recept från Melker Andesson:

Pulled pork 
1 hel fläskkarré   (ca 1  1/2 kg)

Marinad:
2 msk grillkrydda
1 msk sambal oelek
2 msk sherryvinäger  (jag använde balsamvinäger)
1 msk soja
4 rivna vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 dl barbequesås
salt och svartpeppar

Dagen före:
Gör marinaden och lägg fläskkarrén på ett stort foliepapper, täck hela karrén med marinaden och vik ihop folien över karrén. Låt stå över natten. Sätt ugnen på 125 grader och baka karrén i ca 8 timmar. Ta ut och mosa den med gaffel.
Servera den med en god coleslaw i ett pitabröd eller med nachochips som ett tilltugg.
Duka upp med såser och sallad och gör ett ny svensk tacos.


Annikas Coleslaw

1/4 vitkålshuvud- strimlas
1 morot - rivs
1/2 gul lök- hackas

3 dl turkisk yoghurt /gräddfil
2 msk majonäs
1/2 msk socker
1 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
salt och svartpeppar
Blanda alla ingredienser och låt dra i några timmar, blir godare då.


Ha en bra dag och ta fram vinterkläderna och spaden. Mina ligger i bilen...