En kopp kaffe vid floden. |
Det är något speciellt med vatten.... |
t-bana (Starusberger Platz) En underbar italiensk restaurang med god mat, bra service och i en lokal med en pittoresk känsla. Där firades födelsedagsbarnet!
Peter firar... |
Monstercockie |
200 g ljus choklad (spar 4 bitar till garnering)
100 g dumlekolor
175 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl farinsocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bitkarbonat
1 krm salt
1 dl havregryn
3 3/4 dl vetemjöl
Hacka chokladen grovt och skär dumlekolorna i bitar. Vispa smör och båda sockersorterna pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en deg. Tryck ut i en bakplåtspapperklädd smord form 22-23 cm i diameter. Strö över chokladen. Grädda längst ner i ugnen i 34-38 minuter i 175 grader. Låt svalna i formen. Pudra över florsocker vid servering. Gott att äta en kula vaniljglass till.
I trädgårdslanden växer det fint, rabarbern har växt till sig riktigt bra och jag har faktiskt vågat ta lite av den, man säger ju att man ska vänta något år efter planteringen, men nu har den blivit så stor och fin att jag vågar ta av den. Så rabarberlemonad och rabarbersaft har gjorts. Åh, såå gott och fräscht!
Mormors rabarbersaft
1 kg rabarber
3 citroner
500 g socker
vatten
Skär rabarbern smått och skiva citronerna. Varva med socker, häll på vatten så att det täcker. Låt stå en eller två dagar och sila sedan.
Häll upp på väl rengjorda flaskor och ställ sedan saften kallt.
När jag gjorde saften tillsatte jag jordgubbar och det blev jättegott, en riktig sommarsaft.
Vill man inte göra saft som tar några dagar att göra så är ju den rosa rabarberlemonaden jättegod och går fort att göra!
Ha det gott i den kommande sommarvärmen!!
1 kg rabarber
3 citroner
500 g socker
vatten
Skär rabarbern smått och skiva citronerna. Varva med socker, häll på vatten så att det täcker. Låt stå en eller två dagar och sila sedan.
Häll upp på väl rengjorda flaskor och ställ sedan saften kallt.
När jag gjorde saften tillsatte jag jordgubbar och det blev jättegott, en riktig sommarsaft.
Vill man inte göra saft som tar några dagar att göra så är ju den rosa rabarberlemonaden jättegod och går fort att göra!
Ha det gott i den kommande sommarvärmen!!