Huset börjar få tillbaka sin gamla stil.
|
Just nu har vi avslutat brädfodringen på ena gaveln och resultatet ser ni här.
På insidan av huset håller vi på med eldragningen och innergolv har lagts tillbaka i vårt sovrum. Skissen på Klaras och nya babyns rum börjar ta form och jag riktigt längtar tills jag får sätta tänderna i tapetkatalogerna!
Blivande sovrummet |
Smått är gott |
Första skörden här på gården blev några salladsblad. Som sagt vi börjar i liten skala. Nu väntar jag på att det ska börja grönska i landet....
I fönstret trivs lukt- och sockerärtorna |
Det är kalastider här på gården, så recept på en massa gofika kommer, så håll ögonen öppna.
Morotskaka i långpanna
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bitkarbonat
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl olja
6 dl rivna morötter
Garnering:
100 g philadelphiaost
100 g smör
3,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker poröst, blanda de övriga ingredienserna till en smidig deg, tillsätt sedan oljan och morötterna. Häll smeten i en liten långpanna, klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 1 timme i 150 grader. Låt kakan svalna. Blanda ihop ingredienserna till glasyren till en mjuk kräm och bred över den kalla kakan. Sikta på kanel och garnera med fint rivna morötter. Kakan går att frysas.
Slänger ut en till favorit som jag har bakat sedan jag var barn, faktiskt en kaka som jag alltid har kunnat receptet på...
Banankaka
2 ägg
2 dl socker
3 mosade bananer
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
100 g smält smör
Vispa ägg och socker och rör i de andra ingredienserna. Tillsätt det smälta smöret och mjölken sist. Smörj och bröa en rund form. Gräddas i ca 40 minuter i 175 grader.
Ät och njut!!!
Sätt er på en filt i solen, för till helgen kommer värmen in över vårt vackra Hälsingland!
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bitkarbonat
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl olja
6 dl rivna morötter
Garnering:
100 g philadelphiaost
100 g smör
3,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker poröst, blanda de övriga ingredienserna till en smidig deg, tillsätt sedan oljan och morötterna. Häll smeten i en liten långpanna, klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 1 timme i 150 grader. Låt kakan svalna. Blanda ihop ingredienserna till glasyren till en mjuk kräm och bred över den kalla kakan. Sikta på kanel och garnera med fint rivna morötter. Kakan går att frysas.
Slänger ut en till favorit som jag har bakat sedan jag var barn, faktiskt en kaka som jag alltid har kunnat receptet på...
Banankaka
Banankaka |
2 dl socker
3 mosade bananer
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
100 g smält smör
Vispa ägg och socker och rör i de andra ingredienserna. Tillsätt det smälta smöret och mjölken sist. Smörj och bröa en rund form. Gräddas i ca 40 minuter i 175 grader.
Ät och njut!!!
Sätt er på en filt i solen, för till helgen kommer värmen in över vårt vackra Hälsingland!