God fortsättning och gott nytt år önskar Sörängsflickorna |
Något som ska provas i dag är bland annat choklad på pinne. Man gör chokladkuber som man lägger i en mugg het mjölk, dessa smälter då och vips har man varm choklad på pinne.
Choklad på pinne
2 dl strösocker
2 dl kakao
Choklad på pinne |
2 dl vispgrädde
Tips! Ta i några droppar pepparmintsolja för mintchokladsmak i koppen.
Rör ihop dessa ingredienser tills det blir en tjock massa. Klicka ut chokladmassan på plastfolie och rulla till en korv. Platta till den så den blir lite fyrkantig. Låt vila i frysen i 1 timme. Skär sedan 12 kuber som rullas i kakao, stick ner en pinne i varje chokladbit. Låt smälta i en kopp het mjölk.
Förvaras dessa i frysen håller de i flera månader.
Middagstips:
Baconlindad kycklingfilé med rostade potatishalvor och ädelostsås
1 kycklingfilé / personer
2 potatisar / person
2 baconskivor / kycklingfilé
1 vitlöksklyfta
2-3 dl grädde
Ädelost
Salta och peppra kycklingfilén. Vira 2 skivor bacon kring varje filé och lägg i en ugnssäker form.
Skala och dela potatisen på mitten. Skala vitlöken och dela den. Gnid vitlöken på potatishalvorna och salta. Lägg i en ugnssäker form.
Ugn 220 grader i ca 20 minuter.
Gör såsen under tiden. Häll grädden i en kastrull och smula i ädelost. Börja med hälften, tillsätt efter tycke och smak.
Nu ska eldkorgen fyllas med ved och nyårsdukningen ska påbörjas.
Gott nytt år önskar jag er alla!!!