Den som väntar på något gott... |
Non-Stop kakorna är populära hos barn, just för att de är godis på. Denna gång krossade vi även polkagrisar som användes som strössel. En enkel kaka att göra och som sagt, uppskattad.
Non-Stop kakor
125 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 liten påse non-stop
Blanda margarin, socker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Kör med elvisp tills det blir en krämig smet.
Blanda mjöl, bakpulver,salt och kakao i en annan bunke, blanda sedan det med äggsmeten.
Klicka ut på bakplåtspapper, 2 msk smet till varje kaka. Lägg 12 st på varje plåt så de kan flyta ut. lägg på 4-5 st non-stop på varje kaka.
Grädda i 15 minuter på 175 grader mitt i ugn.
Ca 24 st
I dessa gråa dagar och i väntan på snön, passar jag på att skriva av min mormors receptbok. Denna "Falska toscarutor", som jag kallar den, är från hennes samling. Väl värd att prova.
4 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl kall mjölk
100 g smält smör
Vispa ägg och socker. Blanda sedan i de övriga ingredienserna.
Smörj och bröa en långpanna. Grädda i 200 grader i 10 minuter.
Glasyr:
4 1/2 dl havregryn
3 dl socker
1 1/2 dl sirap
300 g smör
Smält smöret och tillsätt de övriga ingredienserna. Koka smeten tills den blir trögflytande. Bred den sen över kakan. Grädda i ytterligare 5 mminuter i 225 grader.
Skär sedan i rutor.
Glasyren på detta recept är inte enligt originalreceptet, då min sambo tyckte det skulle vara mer toscasmet på. Så jag ökade på lite grann...
Hoppas den ska smaka!
Husprojektet denna vecka:
* Köpa färg till taken och börja måla.
* Börja med isoleringen i vardagsrummet.
* Börja lägga spånskivor.
Hallgolvet är färdigisolerat, så nu ska spånskivorna på plats och sedan golvvärmen. Allt tar sin tid, men då har vi gjort allt själva också. Undrar just när det är dags för hantverkarna att kliva in i leken?