I trädgården har ett grönsaksland plöjts upp och jag har börjat att så. Jordgubbsplantorna är nere i jorden och så småningom kommer de röda bären att ligga på våra frukosttallrikar med mjölk och hårt bröd.
Trädgårdslandet |
Pallkragarna har fått sin plats och även de har frön som växer. Det är där jag kommer att hämta min färska kryddor och sallad. Underbart med närproducerade grönsaker, bär, frukter och kryddor! Man behöver ju inte göra allt i så stor skala till en början, men just nu flödar energin så jag passar på i år, för nästa sommar passar jag barn, som inte ska stoppa jord och andra saker i munnen....
Pallkragarna |
Snoddas
4 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 mosad banan
100 g mörk, hackad choklad
6 msk hett vatten
Vispa ägg och socker, blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Tillsätt sedan bananen och den hackade chokladen, samtidigt som du tillsätter det heta vattnet. Vänd runt till en slät smet. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna, 25x30cm. Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader i ca 35 minuter. Låt kakan svalna.
Glasyr:
75 g smör
4 msk kaffe
2 msk kakao
4 dl florsocker
Smält smöret och rör i resten av ingredienserna till en slät och blank smet. Bred ut glasyren på kakan och strö på kokos.
Det härliga varma vädret gjorde att vi blev lite törstiga, så jag blandade lite drinkar och bjöd på. En sommarfavorit är Gimlet. Få ingredienser, men himla fräsch!
Gimlet
4 cl gin
4 cl Roses Lime
Krossad is
Gimlet |
Färska limeklyftor som muddlas
I helgen åker 8 tjejer ner till Stockholm för att se Priscilla på Göta Lejon, bo på hotell och äta gott. Vi tar en liten roadtrip som startar på fredag Jag ska bjuda tjejerna som åker med mig på lunch och receptet kommer på fredag till er. Ha det gott så länge!