I år har jag en lång lista på allt som ska ner i jorden. Mitt land i år kommer att bestå av:
*Morötter - kan sättas nu i april
*Rödbetor - sätts i maj
*Plocksallad- kan sättas nu i april
*Sockerärtor - kan sättas nu i april
*Persilja - kan sättas nu i april
*Gurka - sätts i mitten av maj
*Spenat -kan sättas nu i april
Så ner med spaden i jorden bara och ner med lite ny jord, sen så kör jag igång med årets sådd.
Förra helgen gjorde jag en morotskaka med philadelphiafrostning
Morotskaka
Enkel morotskaka |
2 dl socker
3 dl rivna morötter
1 dl smält smör
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker. Blanda i det smälta smöret. Sikta i de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form. Gräddas i ca 40 minuter i 175 grader.
Frosting:
60 g philadelphiaost
25 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
Vispa ihop allt till en slät kräm.
Bred på den avsvalnade kakan och sikta på malen kanel.
En favorit i repris som jag bjöd på till fika på jobbet nu i veckan...
American Monstercockie
American Monstercockie |
200 g mjölkchoklad
100 g dumlekolor
175 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl farinsocker
1 ägg
1 1/2 tsk bitkarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 3/4 dl mjöl.
Hacka chokladen grovt och skär dumlekolorna i bitar. Spar lite av chokladen till garnering.
Vispa smör och socker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bitkarbonat, vaniljsocker, salt, mjöl och havregryn. Blanda i chokladen och tryck ut degen i en rund form klädd med bakplåtspapper, 22-24 cm i diameter. Strö över lite hackad choklad och grädda i 34-38 minuter i 175 grader längst ner i ugnen. Låt svalna i formen. pudra över med florsocker vid servering. Gott med en kula vaniljglass till!!!
Tills nästa gång....ta tillvara på ljuset ute och den friska luften, Det gör vem som helst på bättre humör!