Mina stenugnsbakade pizzor, visst låter det gott? Det kan jag lova att det var! Knepet var att snabbt förgrädda bottnarna och sedan på med fyllningen. Jag hade god hjälp av mina två assistenter, dottern Klara och grannen Sandra.
Pizzan är i ugnen. |
Jag letade upp ett gammalt recept från min receptbok. Min mormor Kerstin och min morfar Erik gjorde detta bröd som vi alltid åt på jularna. De hjälptes åt att grädda och kavla brödet. Det skulle ske på heta plåtar och det skulle gå snabbt.
Idag hade jag hjälp av Klara och min svärmor Siw.
Här är resultatet:
Tunnbröd på gammelvis |
Bakugnen har gjort sitt för denna helg, pizza, tunnbröd och glödhoppor. Inte illa pinkat för en nybörjare!
I Riddarbageriet bok finns en del tips. Tror även att det finns en bok som heter Bagarstugans eller nåot liknande.
SvaraRaderaMvh Johan Hellberg