Det tycker jag iallafall.
En tid av väntan, inför en högtid som snabbt är över. Därför börjar jag att njuta av den lite i förtid för att få den lite längre.
Advent står på tur, det är bara några få veckor kvar och jag tänker tjuvstarta. I dag bjuder jag på saffranskaka i långpanna. Ett kaka som är enkel att göra och uppskattas av många. Man vill gärna ta en till....
Ett substitut för saffransbullen... |
Saffranskaka
4 ägg
6 dl socker
6,5 dl mjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
2 påsar saffran
300 g smält smör
3 dl varmt vatten
Glasyr
3,5 dl florsocker
120 g smält smör
2 msk vaniljsocker
2 msk vatten
kokos
Vispa ihop ägg och socker. Blanda sedan i resten av ingredienserna och rör ihop det till en smet. Häll sedan smeten i en smord långpanna och grädda i 175 grader i 20 minuter. Låt kakan kallna innan du brer på glasyren och strör över kokosflingor.
Mina övriga projekt i huset?Ja, man kan säga att vi skottar spån och snart är alla golven upprivna.
Fortsättning följer....
När får lilla grannen komma över på en sån? ;o) Dom ser ljuvliga ut!
SvaraRaderaNär som helst! :) Jobbar ikväll, annars är det bara komma in på ett smakprov..
SvaraRadera