Väl hemma hade grönskan tagit över på gården så det var bara att ta på sig trädgårdshandskarna och dyka ner i rabatterna. Ogräset ska väck!
Nu har jag planterat en blåbärsbuske, som jag fick i present när jag fyllde år och två rabarber. Snart är min trädgård komplett för i år. Nu är det bara att vänta och se vad som växer och trivs. Årets rabarber har jag pallat. Den ska jag göra rabarberlemonad av.
Rabarberlemonad |
4-5 st (500 g) rabarberstjälkar
1 vaniljstång
pressad saft av 1 1/2 citron
1 1/2 dl socker
2 l vatten
Skär centimetertjocka bitar och lägg i en kastrull. Dela vaniljstången och tillsätt fröna, citronen och sockret. Häll på vatten och låt koka upp. Låt sjuda i ca 10 minuter eller tills rabarbern är helt sönderkokt.
Sila lemonaden genom en finmaskig sil och låt svalna. Häll upp i väl rengjorda flaskor.
Sorbetdrink á la Söräng
1 kula citronsorbet
4 cl bacardi limón
krossad is
en skvätt fruktsoda
I sommarens soliga dagar är denna drink svalkande god. Alkoholfri är lika smaskig den, skippa bacardin bara...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar