Midsommar har passerat och många av er har påbörjat er semester. Själv jobbar jag i 2 veckor till. Solen lyser med sin frånvaro men jag hoppas att ni njuter av er lediga tid ändå. När man inte har semester ännu så gäller det att ta tillvara på den lediga tid man har på kvällar och helger. Vi använde t ex förra söndagskvällen till att träffa grannarna och göra kolbullar, grilla och spela spel på stranden, det är vad jag kallar kvalité.
Kolbulle tillverkning |
2 dl vetemjöl
3 dl vatten
1 krm salt
Tärnat fläsk
Smeten ska bli som en pannkakssmet, vill man, kan man tillsätta
1 ägg.
Häll upp i en pet-flaska.
Stek fläsket först och häll sedan på kolbullesmeten.
Vänd kolbullen.
Servera med sirap eller lingonsylt
Samkväm |
Kubbtävling |
Mina projekt här på gården fortsätter. Mitt skåp är äntligen klart. Turkosblå blev färgen, en riktig färgklick i mitt blivande kök.
Före |
Efter |
Knoppar som är inhandlade i Barcelona, ska få pryda skåpet. |
Nu ska bara skåpet sättas ihop och knopparna sättas dit, sen så kanske vi måste göra färdigt köket också.... alla dessa projekt... Snart ska jag visa er mitt nästa renoveringsprojekt.... håll utkik!
Färsk potatissallad med kycklingfilé och tzatziki |
Kall färskpotatis
Soltorkade tomater i olja med örter och vitlök
Gröna oliver
Ruccolasallad
Cocktailtomater
fetaost i tärningar
Salt och peppar
Skär potatisen i bitar och dela cocktailtomaterna på mitten. Skär de soltorkade tomaterna i bitar. Blanda ihop allt. Håller flera dagar i kylskåpet. Perfekt för matlådan eller dagarna på stranden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar