Projekten vi har kommer ju inte avstanna, men vi ska ta tillvara på ledigheten också. Mitt senaste projekt är målning av en furu garderob. Den målas ljusgrå och kommer att få sin plats i barnrummet Färgen jag använder här, är ljusgrå vattenbaserad lackfärg från Rusta.
Sambon har hittat en fin gammal bänk med underbara smidesben som har fått ny svart färg och nya ribbor att sitta på kommer att sättas dit.
I dessa sommartider använder vi våra grillar ganska mycket. Då krävs ju en del tillbehör och potatis. Här kommer receptet på en enkel och uppskattad potatis.
Rostad potatis:
1 kg tvättad färsk potatis, gärna små
Marinad:
2 msk balsamvinäger, mörk
1 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta, fint riven
flingsalt och svartpeppar från kvarn
Tillbehör:
1/2 dl finhackad gräslök
1/2 dl finhackad rödlök
flingsalt
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop marinaden. Lägg potatisen i en ugnsfast form eller i en långpanna och häll över marinaden. Rosta potatisen i ca 45 minuter, rör om 2-3 gånger under tiden.
Lägg upp potatisen i en skål och strö över gräslök, flingsalt och rödlök.
Klart att servera.
Rostad potatis |
Cheesecake i muffinsformar |
100 g philadelphiaost
3 äggulor
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Detta vispas ihop i en bunke.
3 äggvitor- vispas till hårt skum
3 dl grädde - vispas hårt.
Blanda i grädden i ostsmeten och vänd sist i äggviteskummet.
Krossa digestivekex och lägg i botten på formen (2 l) /formarna. Vill man kan man strö lite extra ovanpå.
Vill man göra sin cheesecake extra god kan man tillsätta hackad daim i smeten eller servera med blandade bär bredvid.
Frys i minst 3 timmar.
Ta ut cheesecaken 5-10 minuter innan den ska ätas, smakar såå mycket bättre då.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar