onsdag 18 december 2013

Stanna upp och fundera

Visst har vi alla det lite stressigt såhär i juletider. Det är mycket man kanske vill göra, men tiden räcker inte riktigt till. Är man misslyckad för det? Nä, vi måste lära oss att prioritera, vad tillför lycka i mitt liv och är det värt den extra stress det kan komma att medföra?
Jag är nog mer traditionsbunden än vad jag tror. Jag vill gärna ha det som det alltid har varit. Men kan jag fortsätta med det om det medför för mycket stress?
Detta är något som alla borde stanna upp och fundera över. Det roliga är, att när jag är mitt uppi allt, känner jag den där lyckan och jag får ännu mer energi. Energi som jag ibland inte kan förbruka, det finns inte tid till allt jag vill göra. Det är då jag måste prioritera och vet ni vad? Prioritera är INTE ett fult ord, det är ett ganska bra ord  som betyder Ge förtur åt, det är då jag behöver stanna upp och tänka till. Vad är viktigast här och nu, vad ska jag Ge förtur åt??
Dagens uppmaning är att göra just det, stanna upp och fundera. Vad tillför lycka i mitt liv och ska jag ge förtur åt det?

I helgen är det dags att lägga verktygen på hyllan och ta en liten tripp. Vi tar in på hotell och njuter av ledig tid tillsammans.

Nu är det dags att titta till julskinkan som ligger och gottar sig i saltlagen. Ska bli riktigt spännande att få göra sin egen julskinka i år.


Vem kommer du pussas med i jul?