tisdag 17 juni 2014

Krypandes i trädgårdslandet

Hej å hå!!!Jaha...då var de första dagarna på nya jobbet avklarade och det har varit bra dagar. Det är spännande med nya utmaningar och förutom det nya jobbet så är mitt trädgårdsland min nya utmaning,  ni vet landet jag slet med, sådde och planterade i. Det var ett väldigt grönt land när jag såg det på håll och det är ju fint. Men ju närmare jag kom desto mer full i skratt blev jag.  Hur i hela friden ska jag kunna skilja på ogräset, blommorna och salladen? Man kan säga att det var en salig blandning... Eftersom jag har jättebra minne...(INTE just nu...)så valde jag att inte göra skyltar som markerar vad jag har sått och vart. Men inte kom jag ihåg mina frösorter eller vart jag sådde dom....
Så jag började krypa runt första raden och fick bort mycket av ogräset och kände mig ganska nöjd tills jag tittade mig omkring och inser att det faktiskt är ogräset jag har behållit...
Så det är bara att krypa till korset och erkänna att mitt land inte är ett trädgårdsland av klass men det är gjort med kärlek. Landet är nu rensat och jordgubbarna har fått sitt nät på sig och jag väntar med spänning på vad som jag kommer att få skörda. 
I helgen hade vi kalas för min sambo som fyllde år. Självklart blev det en del go´fika. Här är några saker jag bjöd på denna gång...
Minicupcakes

Minicupcakes  
30st små
2 ägg
1 1/2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör
2 dl mjölk
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i äggsmeten. Rör ner vätskan i smeten och rör till en jämn smet. Fyll muffinsformarna och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter i 200 grader beroende på storleken på formarna. Ju mindre form, desto kortare gräddningstid. Låt muffinsen svalna innan frostingen ska spritsas på.
Frosting
100 g rumsvarmt smör
200 g naturell färskost
3 1/2 dl florsocker
1 msk kakao
3 msk nutella hasselnötscreme
Vispa smöret och osten, tillsätt sedan de torra ingredienserna. Rör till en jämn frosting. Dekorera med strössel, bär eller nötter.


Rabarbercurd
Rabarbercurd
450 g rabarber
2 1/2 dl socker
4 äggulor
1 msk maizena majsstärkelse
1 msk pressad citron
50 g rumsvarmt smör
1/2 citron, skalet
Skär rabarbern i tunna skivor och koka i 10-15 minuter. Mixa rabarbern till en slät puré med en stavmixer. Låt den svalna något. Tillsätt de uppvispade äggulorna, tillsammans med smöret och citronskalet. Blanda ut maizenastärkelsen med citronsaften och tillsätt den i krämen. Värm blandningen tills den börjar att tjockna, men den får inte koka. Klart! Låt den svalna och häll upp på rena burkar. Förvara curden i kylskåp.



Rulltårta 

Rulltårta med rabarbercurd
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten, rör försiktigt i mjölken.
Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 250 grader i 5 minuter.
Vänd upp kakan på sockrat bakplåtspapper och dra bort pappret. Bred på rabarbercurd och rulla ihop rulltårtan från långsidan. Dekorera med jordgubbar och vid servering, vispad grädde.
Ja.. och så har vi ju uppdateringen av huset vi renoverar. Vår nya dörr har kommit som vi älskar. Den är helt underbar och passar perfekt till huset! På övervåningen har balkongdörren och fönstren kommit på plats. Just nu sker det mesta utvändigt, men snart ska jag ta mig i kragen och sätta fart på insidan. Ni som känner att ni vill ge en hjälpande hand är ALLTID välkommen hem till oss!
Kram på er och vi syns kanske snart?!