måndag 5 maj 2014

Att kunna unna sig

God morgon

säger jag med en  liten gäspning. Nu är helgen jag längtat efter över. I fredags styrde vi kosan mot Stockholm för en helg med shopping, restaurangbesök och musikalen Priscilla Queen of the desert musical

Oj, vilken helg vi haft. Nio tjejer som faktiskt kommer överens och enas, det är inte lätt att samordna en sån här resa, men vi grejade det. 
På vägen ner stannade vi och åt lunch med sjöutsikt och mousserande vin.

Kycklingsallad med sjöutsikt
Krydda och ugnsstek kycklingfiléer.
Dela dom i mindre bitar och blanda dom med majonäs, det ska bli kladdigt.
Koka pasta penne, låt svalna. Tillsätt sedan 3 msk paprika pesto, en liten burk med svarta oliver utan kärnor. Skiva sedan en liten rödlök tunt. 
Gör en bechamelsås ( margarin, mjöl, mjölk) och smaksätt med salt, curry och peppar. Låt såsen svalna. Blanda sedan i såsen med pastan och tillsätt sist kycklingen.
Serveras med ett gott, färskt bröd.
Supergott!

Tapas när den är som bäst
Kan gott rekommendera tapasrestaurangen sangriatapasbar. Den ligger vid Vanadisplan (St Eriksgatan) och är en tapasbar med goda tapas. Deras oliver är gudomliga! Portionerna är större än vad jag är van vid, vi tog två och en halv rätt och blev proppmätta. 

Den här resan har varit planerad sedan länge och nu är vi taggade på att ordna en till. Vi pratade mycket om att just kunna unna sig och faktiskt åka iväg och göra något som fyller på energiförrådet, för ofta blir det bara prat... Att ha några saker om året att se fram emot, tror jag är viktiga för oss alla. Det behöver inte vara en utomlandsresa, utan något som får oss att må bra. En date med kärestan, ett biobesök, en middag på favoritrestaurangen eller en storstadsweekend. Jag försöker göra saker och resor med mina vänner, när inte min sambo har lust eller tid. Men det betyder inte att man ska strunta i att göra saker eller resor med sin partner eller familj. Det är viktigt att även få tid med sina käraste, just i dessa stressade tider. Att kunna unna sig ledig tid med de man älskar, vänner eller familjen, ja, de som fyller på energiförrådet.
Min nästa resa är bara inom några veckors tid, då far jag till Barcelona!