lördag 1 mars 2014

Nä, vi ligger inte på latsidan

Köket har fått golv
Hej å hå vad tiden flyger fram. Februari är förbi och det har blivit så mycket ljusare ute. 
Vi jobbar på som vanligt på vår gård. Rörmokaren har varit här och dragit slangar och rör både här och där, så badrummet uppe har börjat tagit form, eller ja, vi har bestämt vart allt ska sitta... det är långt kvar tills jag får ta mig ett bad däruppe. Nu ska vi sätta igen golvet i pannrummet och väggar ska reglas upp.
 Allt tar sin tid och jag känner att vi är inne i ett stadie där inte jag kan göra mycket mer än att städa och plocka upp efter andra.
 Ja, vara hantlangare då...
All el har försvunnit och ny ska dras fram så småningom.
När vi har rivit väggar i huset har vi hittat både det ena och det andra, i köksväggen hittade vi en massa gamla kläder. Små hängselbyxor, en liten kavaj och små shorts. Tyvärr var allt råttätet.
Gamla kläder












 Det är kul att riva och hitta "fynd". På övervåningen fann jag, gömda bakom skivor, fina spegeldörrar i härliga färger. Med lite tid, kärlek, färg och nya handtag så får de stanna kvar i huset. 
Nu ska jobbarkläderna på, men ni måste ha ett recept först. En god musli som ni kan göra på sportlovet och som barnen tycker om.





Müsli
Gårdens müsli:
5 dl rågflingor
5 dl havregryn
1 dl hasselnötskärnor
1,5 dl råsocker
2 dl torkade bär (Aprikoser, russin, ananas) finns färdiga påsar
2 dl vatten
6 msk olivolja

Blanda alla de torra ingredienserna i en stor bunke, förutom de torkade bären.
Blanda vatten och olja och stänk över de torra ingredienserna. Bred ut blandningen i en långpanna och rosta i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Rör om då och då så müslin får fin färg. Tillsätt till sist de torkade bären.

Nu väntar en dag av arbete i huset och en kväll med melodifestivalen med goda vänner. Man måste ju komma ihåg att belöna sig själv med lite ledighet ibland, även fast sambon tycker att det är lite för mycket belöningar jag tar ut....
Ha det gott där ute!!