onsdag 31 december 2014

God fortsättning och gott nytt år

Julafton är förbi och därmed stressen för många. Nu väntar en skön ledighet och ljusare tider, för nu har det vänt. Dagarna blir ljusare och solens strålar börjar värma igen. Jullovet är här för barnen och nu ska det åkas pulka, grillas korv och drickas varm choklad. Julmyset bara fortsätter...
God fortsättning och gott nytt år önskar Sörängsflickorna
Nyårsafton är här och ännu en dag fylld med mat och dryck. Härligt tycker jag! Här på gården ska det bakas pizza med vänner och en massa barn. Bakugnen håller på att värmas upp och jag förbereder en del smått och gott. 
Något som ska provas i dag är bland annat choklad på pinne. Man gör chokladkuber som man lägger i en mugg het mjölk, dessa smälter då och vips har man varm choklad på pinne. 








Choklad på pinne

2 dl strösocker
2 dl kakao
Choklad på pinne

2 dl vispgrädde
Tips! Ta i några droppar pepparmintsolja för mintchokladsmak i koppen.

Rör ihop dessa ingredienser tills det blir en tjock massa. Klicka ut chokladmassan på plastfolie och rulla till en korv. Platta till den så den blir lite fyrkantig. Låt vila i frysen i 1 timme. Skär sedan 12 kuber som rullas i kakao, stick ner en pinne i varje chokladbit. Låt smälta i en kopp het mjölk.
Förvaras dessa i frysen håller de i flera månader. 

Middagstips:
Baconlindad kycklingfilé med rostade potatishalvor och ädelostsås 
1 kycklingfilé / personer
2 potatisar / person 
2 baconskivor / kycklingfilé
1 vitlöksklyfta
2-3 dl grädde
Ädelost
Salta och peppra kycklingfilén. Vira 2 skivor bacon kring varje filé och lägg i en ugnssäker form.
Skala och dela potatisen på mitten. Skala vitlöken och dela den. Gnid vitlöken på potatishalvorna och salta. Lägg i en ugnssäker form.
Ugn 220 grader i ca 20 minuter.
Gör såsen under tiden. Häll grädden i en kastrull och smula i ädelost. Börja med hälften, tillsätt efter tycke och smak. 

Nu ska eldkorgen fyllas med ved och nyårsdukningen ska påbörjas. 

Gott nytt år önskar jag er alla!!!