torsdag 23 april 2015

Ett hus blir till


Lyckan är total! Köket är under uppbyggnad och jag ser hur fint det kommer att bli.  Vi har valt ett IKEA-kök med luckorna Grytnäs. Bänkskivorna är av valnötslaminat, vi valde en mörkare färg för att det skulle matcha golvet bättre som är i "mellanmörk" ek. Tapeten i köket är från Fiona och heter Royal classic 483021. 
I helgen hade vi hjälp av släkt och vänner för att få en liten skjuts framåt i renoveringen. Lister målades och sattes upp. Tak tvättades och köket byggdes. Badrumsmattan är på plats och snart, mycket snart hoppas vi kunna påbörja utbyggnaden som vi planerat. Jag har massor kvar att göra inne i huset, för målning och tapetsering har liksom fallit på min lott. Nu börjar det bli dags att välja blandare och kakel.
























En god och enkel kaka att baka är denna knäckiga gobit. Jag hittade receptet i min mammas kokbok. Med en smörkräm mellan två flarn har du en ny kaka eller varför inte göra de lite större och göra knäckkorgar av dom. Perfekt till en efterrätt med glass, bär och grädde.
Lyxflarn
Mammas lyxflarn
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl sirap
150 g smält smör
1/2 dl grädde
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret i en kastrull och häll i resten av ingredienserna och rör ihop till en smet.
Grädda i 200 grader i ca 5 minuter.

I går kväll var jag duktig att göra en blomkålssoppa från grunden. Jag var verkligen sugen på soppa och nybakt bröd. Jag gjorde min soppa, knaperstekte baconet som skulle strös på och började äta. Tittade upp på sambon som såg skeptisk ut och sa...- Det här tänker jag inte äta, det det smakar hemskt ... Sambon gick och hämtade saltkvarnen, som han trodde skulle rädda soppan, men icke. Hela kastrullen med soppa åkte raka vägen ner i soporna. Så där satt vi med våra mackor till middag... Så jag tänker bespara er receptet på denna soppa, som faktiskt såg god ut "på pappret". 
Nu har det blivit dags att väcka landet där allt ska gro och spira i sommar. Förra året gick jag med magen i vädret och hade det lite jobbigt att böja mig, i år har jag inget att skylla på. Det är bara att sätta i gång.