onsdag 30 juli 2014

Drömkåken

Hem ljuva hem...
Ja, skillnaden är enorm! Det är riktigt kul att se hur fint det blir. 
Solen skiner och vi njuter av vädret, i alla fall vi som ligger på badstranden. Sambon klättrar runt på byggställningen i värmen. Värmeslag? Ja, snart är det nog ett faktum...
Hundarna på gården har till och med fått klart sin gård, så de ligger nöjda i skuggan om dagarna.
Här bor Troy och Roffe
Invändigt har nästan all el dragits klart och väggarna börjar komma på plats. Allt ska ske i sin ordning och det är ingen idé att tro att man kan börja på med något utan att kolla med byggmästaren (sambon) först. Allt har sin tid tydligen. Puh! Den som väntar på något gott, väntar alldeles för länge....


Hallen och vardagsrum i bakgrunden.
Kaffe är en speciell dryck för mig, något jag alltid börjar dagen med. Men nu i varma sommartider finns inte suget kvar efter den varma drycken, jag vill ha kalla drinkar. Så här kommer ett recept på en underbar kaffedrink som är kall och perfekt att ha ståendes i kylskåpet i en kanna.
Moccashake 
1 1/4 dl starkt kallt kaffe
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl vaniljglass
Smaksätt kaffet med vaniljsockret och socker och mixa den med den något tinade glassen tills du får en pösig drink. Vill man ha en kallare drink, släng i lite krossad is. Drick och njut!

Sommarkaka med vanilj
3 ägg 
3 dl socker
1 dl kokt vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Fyllning:
125 g margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

Vispa ägg och socker. Tillsätt det kokta vattnet och sikta ner de torra ingredienserna i smeten. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.
Koka upp fyllningen under tiden. När kakan svalnat delas den och vaniljfyllningen skedas ut över de två bottnarna. Lägg sedan ihop kakan och sikta över florsocker.

Visst är det kul att baka? Speciellt när man får förvara sina kakor i fina burkar och sätta sin egen stämpel på dem. Jag fick tips på dessa burkar från en av mina läsare, så självklart ska dessa finingar fyllas med goda kakor....
Nu väntar en dag fylld av värme och solsken igen...Kom ihåg att testa kaffedrinken, om ni gillar kaffe så kommer det bli en favorit.
Burkar och kakstämplar från Rusta