lördag 21 mars 2015

Tapeter och färg = Ett steg närmare inflytt

När flyttar ni in då? Har ni satt ett datum? Det är en fråga som vi ofta får. Mitt inflyttningsdatum är ju redan passerat (innan 24/12-14) Det är ju bara inse att jag är lite av en tidsoptimist. Så inflyttningsdatumet har vi lite flytande. När vi är klara flyttar vi in, eller... när jag anser att vi är klara flyttar vi in. Det blir nog så fort alla tapeter sitter uppe och listningen är klar.
Nu har vi fått ritningen på vår utbyggnad som vi ska börja med i vår. Jo, vi håller oss sysselsatta här på gården. Det är som en arbetskamrat sa till mig... -Annika, när du vaknar behöver du bara fundera på vad det är du ska göra i dag, inte om du ska göra något. Och så är det. Jag behöver bara titta mig omkring och vips så är jag igång med ett projekt. I utbyggnaden kommer det att bli ett stort badrum, tvättstuga, förråd och en groventré.
Sovrummet börjar bli klart, lite småfix kvar. Tapeterna är på plats och det var inte de lättaste tapeterna jag hade valt. Skimrande tapet med mönsterpass i solsken = hopplöst! Men nu är det gjort och fint blev det! 

Köket från Ikea är beställt och blir hemkört 8:e april, då är det dags att skruva skåp...men innan dess ska köket spacklas och slipas klart och en tapet ska väljas och sättas upp. Det är bara att sätta igång med nästa rum.
Med helgen följer även gotta. Här är ett smaskigt recept på kladdkaka med jordnötstopping
Kladdkaka med jordnötstopping
150g smör
2 dl socker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
chokladbitar med kola i Center. Jag använde en rulle (78g), men använd två!
Topping:
200 g ljus choklad
2 dl salta jordnötter
Smält smöret, vispa ägg och socker lätt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, häll på smöret. Häll smeten i en smord form 22 cm i diameter.Tryck ner chokladbitarna i smeten och täck med smeten. Grädda i 200 grader i 10-12 minuter. Låt kakan svalna innan den tas lös. 
Toppingen: Smält chokladen över vattenbad och rör ner jordnötterna. Bred blandningen på kakan och låt svalna.
Kladdkaka med jordnötstopping

En annan förrätt eller tapas som föll mig i smaken är Chevré chaud med varm blåbärsvinägrett och honungsrostade valnötter. 
 Chevré chaud med blåbärsvinägrett och honungsrostade valnötter
4-6 skivor baguette
4-6 skivor chevré 1-2 cm tjocka
1 dl blåbär
4 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk + 3 msk flytande honung
salt
100 g valnötter
100 g bistrosallad

Lägg brödskivorna på en plåt med en ostskiva på varje. Grilla i ugnen i 225 grader i ca 5 minuter, tills osten och brödet fått fin färg.
Blanda blåbär, vinäger och honung med lite salt. Rosta valnötterna i en torr stekpanna och ringla över 3 msk honung, rör runt. Lägg upp salladen på ett fat tillsammans med brödet. Toppa med blåbärsvinägretten och de rostade valnötterna.

Önskar alla en härlig helg!!