fredag 22 november 2013

Breda plank = Kärlek

Halloj därute!
Det närmar sig helg och tiden för projekten börjar komma åter.
Ni som har hus, vet ju om att när ni är klara med ett projekt - väntar ett annat. Jag har en hel del som jag hade tänkt hinna med i helgen, men först ska det sista spånet dammsugas upp, för jag ska ge mig på taket i vardagsrummet.

Sovrummet ovanför vardagsrummet
Före rivningen
Sovrummet under rivningen



Golvet är dammsuget och spånet borta
                                                                  


Taket i vardagsrummet
Före
När vi rev ner innertaket , fanns där en skatt, (för mig iallafall, sambon såg något tveksam ut..) ett brett plank. Något slitet, men med stor potential enligt mig. Med lite svett,  förmodligen en ond nacke och en skopa kärlek, hoppas jag kunna behålla det. Det känns så himla kul att kunna bevara så mycket som möjligt i huset och ta tillvara på sakerna vi hittar här på gården.


Här är vinkällaren, som min dotter Klara kallar den, just nu finns bara rotfrukter, sylt och äpplen i källaren, men visst vore det härligt att ha lite årgångsviner liggandes där.


Ha en härlig fredag!!!!

söndag 17 november 2013

En pizzabagare är född!

Lyckan är total! Jag har lyckats med mina pizzor!! I går eldades bakugnen upp, så vi hade en bra värme, degen knådades och fyllningen förberedes. Vinet korkades upp och bakbordet mjölades. Vi satte igång, skillnaden var att denna gång lyckades jag! Stenugnsbakad pizza.
Mina stenugnsbakade pizzor, visst låter det gott? Det kan jag lova att det var! Knepet var att snabbt förgrädda bottnarna och sedan på med fyllningen. Jag hade god hjälp av mina två assistenter, dottern Klara och grannen Sandra.


Pizzan är i ugnen.
 Idag fortsatte jag min karriär som bagare. Det är ju så himla kul när man fått in snittsen!
Jag letade upp ett gammalt recept från min receptbok. Min mormor Kerstin och min morfar Erik gjorde detta bröd som vi alltid åt på jularna. De hjälptes åt att grädda och kavla brödet. Det skulle ske på heta plåtar och det skulle gå snabbt.
Idag hade jag hjälp av Klara och min svärmor Siw.
Här är resultatet:
Tunnbröd på gammelvis
Är det någon som har recept på bröd som jag kan använda när jag bakar i bakugen. Skriv gärna ned det till mig!
Bakugnen har gjort sitt för denna helg, pizza, tunnbröd och glödhoppor. Inte illa pinkat för en nybörjare!