torsdag 19 februari 2015

It´s a Hallelujah moment!!!

Halloj i solskenet!
Hantverkarna har gjort klart för dagen i huset och jag lutar mig tillbaka med ett leende på läpparna. Värmepumpen är på plats och rördragningar är i gång.Värmen har kommit till gården! Det bästa utav allt är att jag kan tvätta kläder i mina egna maskiner!!! Lyckliga jag!
En provisorisk tvättstuga, men en fungerande sådan!
Kökstaket efter målning

Nacken värker men taken blir fina... Det går med en väldig fart nu när allt underarbete är klart och vi får börja göra ytskiktet. 
Kökstaket före tvätt och målning
Taket i hallen är färdigt och panelen sitter på plats. 

För fem år sedan startade jag och en tjejkompis en kvinnoklubb och två gånger varje år har jag förmånen att träffa detta gäng härliga tjejer eller Qvinnor som vi kallar oss. Här är ett recept på en förrätt vi gjorde på Alla hjärtans dag. 
Qvinnas Räkcocktail  

Romansallad
Mango i bitar
Avokado i bitar
Gurka i bitar
Räkor
Citron
Blanda mango, gurka och avokado i en skål. Stick ner ett romansalladsblad i ett cocktailglas och lägg på mangoröran. Toppa med de handskalade räkorna. Skär citronen och dekorera kanten med en skiva. Klicka på aiolin och stick ner ett vitlöksbröd.

Aioli
Majonäs
skal och saft från en lime
Pressade vitlöksklyftor
Salt och peppar
Höfta och blanda alla ingredienserna. Smaka och prova er fram till er aioli.

Vitlöksbröd
Grekiskt lantbröd
Smör
Vitlöksklyftor
Färsk persilja
Flingsalt
Skär brödet i skivor som delas ännu en gång. Blanda smör, pressade vitlöksklyftor, hackad persilja och flingsalt. Bred smöret på brödbitarna och ställ in i ugnen i 225 grader i  ca 5 minuter eller tills brödet fått lite färg på kanterna.