torsdag 5 juni 2014

Min man han kan

God morgon!
Vaknar till en mulen dag men efter en natts sömn har energin kommit tillbaka. Tittar ut och ser att huset har fått mera ny fin fasad. Sambon Peter var ute och snickrade till sent i natt.  Min man han kan!

Ni som känner mig väl, vet att jag har energi så att det ofta räcker och blir över, men jag har mött min överman, min sambo. Han vet inte riktigt när han ska sluta... energin verkar aldrig ta slut och jag orkar inte med i samma takt och det känns lite ovant...Här rullar allt på i vanlig takt.
I helgen hade jag tjejerna över på middag och bjöd på lite smarrigheter som bla pulled pork, småplock, vit chokladmousse och hemmagjord chokladpralin. Recepten kommer här:


















Tapenade
500 g svarta oliver utan kärnor
4 sardellfiléer
1/2-1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
Mixa allt så det blir en slät kräm. 
Vit chokladmousse

2 dl grädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl kesella
färska bär, tex hallon eller blåbär

Vispa grädde. Smält chokladen. Vispa upp ägget och tillsätt det under kraftig omrörning. Rör ned kesellan och sist grädden. Häll upp moussen i små glas. Låt moussen stå i kylen i ca 1 timme. Toppa med bär.





Chokladpralin med jordgubb
 25 g smör
2 msk vispgrädde
100 g mörk choklad 70 %
2 msk passerade jordgubbar
Rullas i jordgubbsströssel eller riven choklad
Smält chokladen försiktigt med grädden och smöret över vattenbadet. Tillsätt jordgubbarna. Blanda väl och ställ kallt.Ta sedan ut bollar och rulla i strösslet eller chokladen. Har ni formar, fyll dom och ställ sedan kallt. Jag la strösslet i botten och på toppen. 
Nästa gång jag gör dessa, byter jag ut den mörka chokladen mot den vita, det tror jag blir kanongott!
Nu hoppas jag att solen tittar fram snart..... Ha en härlig helg alla!!!