onsdag 15 juli 2015

Hem ljuva hem...

Nu har vi kört igång med utbyggnaden där tvättstuga, förråd och ett badrum ska rymmas. Spännande att se hur allt byggs del för del. Jag förstår inte hur man kan hålla reda på alla spikar, tum hit och tum dit.  Vad har hänt med centimeter? Det är reglar som ska ha vissa mått, en viss sorts isolering, taket ska ha en viss lutning, fy, så mycket att hålla reda på! Jag står ju där bredvid och nickar instämmande till allt som sägs, även om jag fattade hälften om vad som just sas. Eller när man inte riktigt vet vad det är man ska hämta... jaså vad det en bräda....men säg det då.... Tur att inte jag blev snickare, men lite har jag allt lärt mig på vägen.

Vi har haft några dagar av härlig sommarvärme som vi njöt utav. Det känns som om sommaren har börjat men inte kommit. Det är ju så många saker jag vill göra och allt blir så mycket roligare om sol och värme finns.

I huset börjar rummen ta form. 
Vardagsrummet är klart och där har jag till och med belysning...
Rummet vid avdelning
Flickornas rum har delats av och tapetseringen är i full gång.
Noras rum
Härom veckan gjorde jag en fantastisk god paj. Ni kommer inte bli besvikna om ni provar den.
Knäckpaj:
Degen:
2 1/2 dl mjöl
100 g rumstempererat smör
2 msk socker
1 äggula 
Blanda alla ingredienser och tryck ut i en pajform. Gräddas i 10 minuter i 150 grader.
Fyllning:
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
2 dubbeldaim
Rör samman, ägg, farinsocker, vaniljsocker, sirap och salt. Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. När pajen har svalnat strös den hackade daimen på. Servera med vaniljglass eller grädde samt lite bär.

Knäckpaj
Bild: Matplatsen