måndag 24 mars 2014

Trädgårdsdrömmar....

Hej på er!
Jag hoppas alla därute njuter av det vackra vårvädret vi fått och all energi det ger. Här hemma vaknar vi mellan 6 och 7 nuförtiden och då menar jag alla, till och med Klara har förstått grejen med att kliva upp tidigt. Denna vackra blå himmel lockar ju ut vem som helst. Mina fröer som jag sått har börjat komma upp och man ser hur det växer från dag till dag. Mina planer för ett trädgårdsland har börjat tagit form. Nu ska jag bara hitta rätta platsen och fräsa upp landet. Krattan har jag redan tagit fram och blivit kompis med. Trots all krattning av löv i höstas, finns det lite kvar bland alla buskar som ska tas bort. Det har redan börjat komma blommor på några buskar och tussilagon sticker upp både här och där.

I helgen passade vi på att bjuda upp grannarna på lite mat. Här är några av rätterna jag bjöd på.
Räkbakelse
Räkbakelse  4port
Formfranska 
50 g majonäs
2 msk kaviar på tub
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad rödlök
1 msk dill 
50 g fräskost
1 dl créme fraiche
salt och peppar
Räkor till garnering
Ostbollar

Blanda röran. Tryck ut rundlar med ett glas, 2 rundlar / bakelse. Bred på fyllning på en rundel och bygg sedan ytterligare ett lager. Bred även fyllning runt om bakelsen.
Ställ i kylen i 2 timmar. Krossa sedan ostbollar i en plastpåse. Rulla bakelserna i ostbollskrosset och garnera med räkor.
En liten, men naggande god förrätt.
Sallad med chevréost och rödbeta
Sallad med chevréost och rödbeta
Blandad sallad
Sockerärtor
Färska rödbetor
Tomater
Chevréost
Balsamvinägercreme
Ringla gärna flytande honung på vid servering, det förhöjer smaken hos rödbetorna och chevréosten.

Solrosskott och rostade pinjenötter är också supergott att ha på.

I huset donas det på. Vi har hyvlat ner golvplanken som ska ligga i Klaras rum och reglingen av väggarna fortsätter. På utsidan ska ny fasad upp, vi ska brädslå och måla om. 

Vi är med i Vi i villas tävling!! Gå in och rösta på sveriges fulaste fasad, så har vi chans att vinna färg till vårt hus! Följ länken här. http://foto.viivilla.se/rosta.php?bild=39511


Ha en fin dag i solen!!!