måndag 13 januari 2014

God morgon alla ute i kylan...Snön ligger åter vit på marken och landskapet utanför fönstret är en härlig syn. Det gråa, karga är borta och ett vitt snötäcke ligger fint. Barnen har redan varit ute och lekt, i den för oss, självklara snön, som hör vintern till. Men kommer vi få ha snö på vintrarna framöver eller håller allt på att ändras? Vi kanske ligger på stranden och lapar sol om 20 år istället för att kunna göra snögubbar, vem vet? Så passa på att njuta av vinterns uteaktiviteter, det finns så mycket som är gratis ute i naturen och vi ska passa på att utnyttja den medans vi kan.
Är det inte härligt med en solig vinterdag med en ryggsäck full med matsäck?
Varm choklad när den är som bäst
Varm choklad med marshmallows och mackor med ost, varm nyponsoppa med en klick grädde eller varför inte kaffe med några pepparkakor. Lite fika kan förhöja vilken utflykt som helst. Undrar just vilket fika som ska packas med, dagen jag följer med Peter ute i skogen?? Det tåls att fundera på....
För vuxna som vill ha en varm men starkare dryck, gör en Choccorom. Mums, perfekt för kalla dagar ute.
Choccorom
Varm choklad
Mörk Rom efter tycke och smak
Vispad grädde

Idag får ni ett recept på min mormors matbröd som bakas i långpanna och är uppskattat och såklart enkelt att göra.
Mormors goda matbröd

Mormors matbröd

1 l fil
4 dl sirap
1250 g rågsikt
4 tsk bitkarbonat
2 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk anis
1 msk fänkål

Blanda alla ingredienser och gärna i en köksassistent. Smörj en långpanna.
Grädda sedan i 125 grader i 45 minuter.

Ja, nu kom kylan och därmed målningsförbud i huset. Jag får lov att vänta med mitt tak. Just nu håller vi på att isolera alla golven. Hallen är klar, nu väntar vardagsrummet och sen köket. Det är så kul när man tittar tillbaka på alla bilderna innan vi började riva, då man faktiskt hade golv att gå på och väggar som var hela och "snygga".
Ha en fin dag därute! Nu börjar en ny arbetsvecka...