torsdag 13 mars 2014

Våren har kommit till Söräng

Våren är på väg och ljuset med den. Här på gården är vi tacksamma för att det börjar torka upp...när man bor på landet är inte allt asfalt, tack och lov.. men vi har den förbaskade leran. Det som inte släpas in, fastnar under skorna eller på bilen, för att inte nämna barnens kläder. Så nästa vår tänker jag anordna gyttjebrottning och för de som vill, lerbad, för det ska ju vara så bra för hyn....Ja, det finns nåt för alla här på gården.... Tycker man om att snickra och måla, välkomna hit!

Men trots denna tidiga, leriga vår så är det ju underbart att se de första tulpanlökarna titta upp ur jorden och få gräva fram plattor som gömt sig under lager av gräs, små saker som gör mig lycklig och förväntansfull. För våren måste nog vara den årstid som är bäst, den som leder till något ännu bättre...sommaren.

Fönsterna har kommit på plats
Här hemma är det full fart framåt! Våra fönster har kommit och de har börjat sättas in, en underbar känsla att se att vi börjar att bygga upp och inte riva, vi har kommit en bra bit på väg och min dröm om att fira jul i huset, kanske, kanske kan bli sann....
Svärfar kan riva han...




Lite röd panel på det här huset så...

Mycket arbete återstår och trädgården börjar vakna till liv. Jag har börjat att så, för jag har en dröm om en trädgård med kryddor och grönsaker. I år tänker jag börja lite smått, man är ju trots allt nybörjare...
Men arbetet i trädgården har faktiskt redan börjat, krattan har tagits fram och gamla växter rensas bort. Det blir spännande att se vad som finns i de gamla rabatterna. 
Nu är bara att vänta