söndag 30 mars 2014

Flottarleden- den vackra leden

God morgon!

Vilka härliga dagar vi har haft med sol och värme. Grillen har använts och vårblommorna har planterats.








I går var jag och några av mina tjejkompisar ute på en liten utflykt. Vi packade ryggsäckarna med kaffe, nybakt kaka, saft och någon tog med sig vin och så promenerade vi. Vi gick Flottarleden fram och tillbaka. Vi började här i Söräng och gick till Runemo och vände. Solen verkligen gassade och vi  njöt av vår promenad.
Flickor på tur
Anna intar vätska...
 På vägen dit hade vi två pauser, det är ju viktigt med vätska, i alla former,  när det är så varmt.... Leden följer hela tiden vattnet, så vyerna är fantastiska. Denna led tar ca 45min till 1 timme att gå enkel väg. Men man ska ju passa på att stanna upp och njuta av denna fantastiska natur vi har här, så ha god tid på er när ni ger er iväg. Väl framme i Runemo fanns grillplats med bänkar och en utomhustoalett. Vi var väldigt nöjda med att få stanna en stund och fylla på med lite energi, kaffe och hallon mazarinkaka.

Hallon mazarinkaka
175 g smält smör
75 g riven mandelmassa
1 ägg
8 droppar bittermandelolja
1,5 dl mjölk
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver

Glasyr:  1 dl florsocker och 0,5 dl hallonsylt. Röres ihop och  breds på den avsvalnade kakan.

Smält smöret och riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandeloljan och mjölken. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, 24cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader i 30 -40 minuter.
Hallon mazarinkaka
När vi kom tillbaka till Söräng var grillen tänd och vi kunde börja med middagen. Sammanfattat, en toppendag som kommer att göras om i höst. En tradition ska det bli...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar