lördag 5 april 2014

Pizzabakning à la Söräng



 God morgon!
 I dag är en härlig dag. Jag får besök av min kusin Malin och hennes familj och självklart ska då bakas pizza i bakugnen. Det ska snart börja eldas...
Släkt är ju inte något man väljer, däremot sina vänner. Malin är en av de släktingar jag umgås mest med och är faktiskt en av mina bästa vänner, så jag ser fram emot kvällen och deras sällskap. I går förbereddes efterrätterna. Det blir en efterlängtad Crème Brulé och Svärmors Kladdkaka. Båda efterrätterna går utmärkt att förbereda dagen innan.

Crème Brulé
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver
2 dl standardmjölk
3 dl vispgrädde
2 msk socker
6 st äggulor
Råsocker eller brun farin till det knäckiga skalet.
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna, blanda med mjölken, grädden och sockret i en kastrull. Låt detta koka upp. Vispa upp äggulorna i en separat bunke och tillsätt äggsmeten under kraftig vispning, lite i taget, så det inte blir äggröra.
Häll upp smeten i 6 st portionsformar och ställ i en form. Häll på vatten så det täcker ca 2 cm upp på formen. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills krämen stelnat. 200 grader.
Ställ i kyl. Vid servering, strö på sockret och bränn av med brännare eller använd grillfunktionen i ugnen. Bara så ni får en knäckig yta.
Färdig att serveras!

Inne i huset håller väggar på att sättas upp i vardagsrummet och eldragningen har förberetts. Hjälp vad många uttag man behöver och det gäller att tänka till när det är dags för själva dragningen! Man ska ju ha lite koll på var man ska ha alla saker...
Uppe i ett av sovrummen är golvet inlagt, det med breda planken. Det har hyvlats, så det behöver en behandling innan det börjar användas. Frågan är hur och vad man ska göra med det, TIPS mottages tacksamt!
Ha en fin dag i solens sken!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar