torsdag 7 november 2013

Kladdkakans dag

Den är alltid värd att fira.....
Vi i Sverige verkar alltid vilja ha något att fira, är det inte kanelbullens dag så är det kladdkakans och glad är jag för det. Ett av mina stora intressen är att baka och laga mat. Jag kommer aldrig att bli Sveriges mästerkock eller Sveriges bagare, men jag gör det för att det är kul och gott!!!
Här är ett bra och gott recept på en kladdkaka med kolaglasyr:

Svärmors kladdkaka

200 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 dl kakao

Smält smöret, vispa ägg och socker. Blanda samman de torra ingredienserna. Rör ihop allt. Häll i en rund, smörad och bröad form. Gräddas i 15 minuter i 175-200 grader.

Kolaglasyr:
100 g smör
1 dl socker
3 msk grädde
3 msk sirap
1/2 msk kakao

Koka kolasmeten i ca 5 minuter. Breds på den avsvalnade kakan.
Servera med vaniljglass eller en klick grädde.

Hoppas alla ni får äta kladdkaka idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar