söndag 10 november 2013

En pizzabagare...han bor i staden... och bakar pizzor.. mest hela dagen...

All heder åt pizzabagare.....
Pizzan ligger på spaden, men sen då?

I går bakades det pizza i bakugnen, vi eldade i flera timmar för att ugnen skulle bli riktigt varm. Jag gjorde min tomatsås, rev osten och gjorde pizzadegen. Pizzan bakades ut och jag står där med ett leende på läpparna, för jag har gjort i ordning pizzan och fått upp den på pizzaspaden.
Jag knäpper ett kort, för jag är riktigt stolt. Hittills har allt gått bra, nu ska pizzan in i  ugnen, men tror Ni den vill av spaden?!  Nej! Den stannar snällt kvar....
Peter kommer och ska hjälpa till, men även han går bet. Vi kommer fram till att vi behöver mer mjöl på spaden, så jag försöker få av pizzan från spaden. Tror Ni den vill av?  Nej! Den sitter kvar. Jag drar försiktigt av den och får en idé att göra  en Calzone (inbakad) eftersom fyllningen är på väg av.... Men även det misslyckas. Pizzan åker i soporna och jag gör en ny. Denna gång åker den in på en plåt i bakugnen och min karriär som pizzabagare tog slut på en kväll. Pizzan blev god, men det blev ju inte som jag tänkt mig... Jag måste öva mer innan min tunnbrödsbakning drar igång.
Pizza på plåt...


Är det någon som har tips på hur jag får av pizzan från spaden?
Gratis pizza från bakugnen till den som har bästa idén!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar